Onze producten zijn
natuurlijk
Alle producten voldoen aan
strenge kwaliteitseisen
Wij verstrekken zorgvuldig
samengestelde informatie
U kunt bij ons terecht voor
gebruiksadvies

Leeftijdscontrole

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn

Verlaten

Droge mond na Cannabis

Droge mond na cannabisgebruik

"Bijna iedere cannabisgebruiker kent het wel: Een droge mond na cannabisgebruik. Door sommige van ons wordt dit niet als negatief ervaren, slechts als een reminder om wat meer te drinken. Voor anderen kan het een serieuze bron van irritaties zijn die eten, slaap, werkzaamheden of een goed gesprek behoorlijk in de weg kunnen zitten. Reden voor ons om je wat meer duidelijkheid te geven wat dit verschijnsel veroorzaakt en hoe je er het beste mee om kunt gaan"

Het verschijnsel is al jaren, zo niet eeuwen bekend maar het is pas sinds de laatste jaren dat we ook echt weten wat dit veroorzaakt. In 2004 ontdekte een groep onderzoekers in Argentinië tijdens een studie op ratten dat speekselklieren CB1 en CB2 receptoren bevatten. Deze receptoren maken deel uit van het endocannabinoïde systeem, wat zich door ons hele lijf bevindt. Cannabis heeft de mogelijkheid om invloed uit te oefenen op dit systeem en op deze manier bijvoorbeeld slaap of honger op te wekken.

Een vervolgstudie in 2006 leert ons dat een verhoogde concentratie lichaamseigen cannabinoïden de productie van het speeksel doet afnemen. Doordat THC zich precies zo gedraagt als onze lichaamseigen stof heeft het dus ook de mogelijkheid om de speekselproductie tijdelijk te doen afnemen. Dit is vooral interessant voor mensen die door een medische conditie overvloedig speeksel aanmaken.

Deze resultaten onderschrijven nogmaals hoe complex ons endocannabinoïde systeem is en dat cannabis de unieke eigenschappen bezit om op een natuurlijke manier invloed uit te oefenen op ons lichaam en hiermee een mogelijke onbalans in ons lichaam te herstellen. Het vervelende effect van een droge mond zal net als andere negatieve effecten onschadelijk en tijdelijk zijn.

Maar wat kan je er tegen doen als je er nu vanaf wil? Eigenlijk is daar geen absoluut middel tegen maar het helpt vaak wel om genoeg water te drinken, kauwgom (met xylitol) te kauwen of door op een suikervrij snoepje te zuigen. Sommige mensen hebben baat bij drankjes met suiker of melkproducten maar weer andere vinden dat het hierdoor erger wordt.

Uitgelicht

Copyright © 2018 Green Pearl B.V.