Onze producten zijn
natuurlijk
Alle producten voldoen aan
strenge kwaliteitseisen
Wij verstrekken zorgvuldig
samengestelde informatie
U kunt bij ons terecht voor
gebruiksadvies

Leeftijdscontrole

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn

Verlaten

Eerste keer niet high

De eerste keer niet high van cannabis?

"Je hebt er vaak aan gedacht om eens cannabis te proberen. De eerste keer dat je het dan gaat proberen…… niks. Dit is niet raar. Sterker nog heel veel mensen ervaren dat in meer of mindere mate bij het eerste gebruik. Een geschatte 41% ervaart deze omgekeerde tolerantie in meer of mindere mate”

Deze groep begint pas de effecten van cannabisgebruik te ervaren na het één keer of een paar keren te hebben geprobeerd. Aan de andere kant is er ook een groep die de eerste keer juist een veel heftiger effect ervaart dan de keren daarna.

Hoe komt het dan dat mensen het eerste gebruik zo anders ervaren?
Het kan zijn dat er de eerste keer niet genoeg rook/damp wordt ingeademd om er high van te worden. Vooral mensen die geen ervaring hebben met het roken van tabak kunnen hier moeite mee hebben. Maar dit verklaart het niet helemaal want anderen die net zo slecht de rook/damp inademen worden wel high en weer andere mensen die kiezen voor het eten van spacecake en hier grote hoeveelheden van innemen kunnen in sommige gevallen de eerste keer ook niet high worden. Er moet dus ook iets anders aan de hand zijn.

Weten onze hersenen de eerste keer gewoonweg niet wat het is om high te zijn?

Deze theorie is veel interessanter en wellicht ook aannemelijker. Volgens deze theorie is het zo dat een bepaalde groep mensen minder ervaren is met het hebben van een andere gemoedstoestand. Hierdoor weten de hersen de eerste keren niet precies weten wat ze nou ervaren en doen er daarom alles aan om hetzelfde te blijven functioneren.

Dit klinkt in eerste instantie misschien een beetje raar maar er zit een logische gedachtegang in. Bewustzijn is immers subjectief en zo is het ook met de ervaring van een andere gemoedstoestand. Dit effect komt ook niet alleen bij cannabis gebruik voor. Na een korte zoektocht op google kom je er al snel achter dat mensen dit ook bij andere psychoactieve middelen ervaren. Dit komt onder andere voor bij LSD, Paddo’s, Cocaïne. Al deze stoffen werken op een andere manier in onze hersenen, dus het lijkt er op dat het effect van “niks voelen” eerder psychologisch is dan dat het een lichamelijke oorzaak heeft, maar er is nog een theorie.

Zijn de hersen van sommige van ons misschien fysiek niet in staat om high te worden de eerste keren?

Om high te worden heb je genoeg CB1 receptoren nodig. Deze receptoren bevinden zich in onze hersenen en wanneer er te weinig van aanwezig zijn kan THC, de psychoactieve stof in cannabis, zich niet genoeg binden met deze receptoren om een high gevoel te veroorzaken.

Er zijn meerdere mogelijkheden voor een laag aantal CB1 receptoren. Een mogelijke oorzaak is medicijngebruik en dan vooral medicijnen op basis van hormonen welke vaak gebruikt worden bij astma, allergieën en ontstekingen. Een andere mogelijkheid is een andere medische aandoening, zoals bij ziekte van Huntington het geval is maar het aantal CB1 receptoren kan ook genetisch bepaald zijn. Uit onderzoek is gebleken dat het aantal CB1 receptoren sterk in aantal toeneemt na het gebruik van cannabis wat er uiteindelijk voor zorgt dat men wel high kan worden.

Belangrijk om te weten is dat iedereen anders reageert op cannabis maar ook dat het in sommige gevallen wat meer tijd nodig heeft voor dat je de effecten kan ervaren. Je bent niet de enige.

Uitgelicht

Copyright © 2018 Green Pearl B.V.