Onze producten zijn
natuurlijk
Alle producten voldoen aan
strenge kwaliteitseisen
Wij verstrekken zorgvuldig
samengestelde informatie
U kunt bij ons terecht voor
gebruiksadvies

Leeftijdscontrole

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn

Verlaten

Het Cannabisverbod

Het Cannabisverbod

"Criminaliteit wordt vaak in verband gebracht met cannabis. Vreemd is dit allerminst wanneer je kijkt naar het beleid wat nu gevoerd wordt. Begin jaren ‘30 was cannabis niet verboden. 30-40% van de medicijnen was toen der tijd nog op basis van cannabis. Het was al meer dan 10.000 jaar ons landbouwgewas met vele doeleinden en we waardeerden de plant om deze veelzijdige eigenschappen"

Geschiedenis van het verbod 
Na lobby’s en campagnes van een aantal grote bedrijven werd cannabis in 1937, om economische redenen, verboden. Cannabis was een te groot gevaar voor de kunstof en houtbedrijven en ze brachten “marihuana” als killerdrugs welke veboden moest worden om zijn duivelse eigenschappen. Dat marihuana van de hennepplant afkomstig was en dat ze deze dus ook verboden maakte, werd niet vermeld. Het was voor velen in eerste instantie ook niet duidelijk dat hennep met de nieuwe wet ook verboden gemaakt werd.

Nederlandse softdrugsbeleid
Nu hebben we sinds 1970 coffeeshops in Nederland, zodat we in ieder geval gedecriminaliseerd cannabis kunnen kopen. Dus wat dat aan gaat lopen we voor op veel landen. Maar hoe die coffeeshop bevoorraadt wordt is nooit geregeld. De Nederlandse regering ging er in eerste instantie vanuit, dat de producten voornamelijk geïmporteerd zouden worden maar al snel bleek dat eigen kweek goedkoper mooier, beter en gezonder was.

Huidige situatie
Dus nu hebben we in Nederland coffeeshops en deze kunnen niet legaal aan hun voorraad komen, omdat kweek en verkoop niet gereguleerd zijn. Criminelen spelen daar op in, nemen risico, kweken wiet en vragen daar in verband met het risico een hoop geld voor. Veel geld in het zwarte circuit zorgt voor meer misdrijven. En dan nog zegt onze overheid: “we moeten harder straffen” In onze ogen zal dit alleen maar zorgen voor een hardere criminele wereld, verdwijnen van scheiding tussen soft- en harddrugs, verminderde waarborging van de volksgezondheid en het criminaliseren van de gebruiker wanneer deze in de straathandel gaat kopen.

Mogelijkheden nieuw beleid

Het is zonde dat kweken van cannabis nu niet gereguleerd is. Hierdoor is onderzoek naar goede genetica moeilijk geworden. Planten kunnen niet professioneel gekruist, gekweekt en geanalyseerd worden, waardoor we vertraging oplopen om voor elke ziekte een perfecte cannabisplant te kweken. Met de eigenschappen van cannabis en de middelen, kennis en vaardigheden van de medische wereld kunnen er baanbrekende resultaten worden geboekt.

Ideale situatie

Het zou beter zijn wanneer we de kweek en handel van cannabis hetzelfde inrichten als elke andere industrie. Regels, standaarden, toezicht en kwaliteitscontrole, welke zullen resulteren in bevordering van de volksgezondheid en BTW inkomsten voor de overheid. Geen illegaal circuit meer, want bedrijven produceren en leveren voor veel lagere prijzen aan de coffeeshops, BTW zal de prijs op het oude niveau of iets lager houden, kweker en coffeeshop houden een nauwkeurige boekhouding bij en zorgen hiermee dat zwarte handel niet of nauwelijks mogelijk is. Doet heel Europa/ de wereld dit dan zijn we van het gecreëerde cannabisprobleem af.


Het eerste deel van onderstaande video verteld over het ontstaan van het verbod

Uitgelicht

Copyright © 2018 Green Pearl B.V.