Onze producten zijn
natuurlijk
Alle producten voldoen aan
strenge kwaliteitseisen
Wij verstrekken zorgvuldig
samengestelde informatie
U kunt bij ons terecht voor
gebruiksadvies

Leeftijdscontrole

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn

Verlaten

Cannabis voor huisdieren

Cannabis voor huisdieren? Dit is wat je moet weten

"We geven om onze huisdieren en willen het best mogelijke voor ze. Wanneer ze dan toch iets onder de leden hebben is dit natuurlijk niet leuk en willen we er al het mogelijke aan doen om ze er weer bovenop te helpen. Nu cannabis (her)ontdekt wordt als medicijn voor mensen wordt ook steeds meer duidelijk wat deze plant voor onze dieren kan doen"

Dieren hebben namelijk net als mensen het zo geheten Endocannabinoïdesysteem waardoor cannabis erg effectief is bij de bestrijding van vele verschillende aandoeningen. Dus ja, cannabis voor je huisdier is zeker het overwegen waard bij verschillende aandoeningen.

Volgens de Amerikaanse dierenarts Dr. Gary Richter (de expert op dit gebied) kan cannabis helpen bij de volgende aandoeningen:

- Artritis en andere pijnoorzaken
- Epilepsie
- Kankerbestrijding
- Kanker effecten zoals pijn
- Ontstekingen
- Allergieën
- Angst
- Glaucoma
- Eetlust opwekken
- Levenskwaliteit

Net als met vele andere medicatie hebben we echter nog een hoop te leren. Als je toch cannabis, het veelal gezondere en beter werkende alternatief voor medicatie, wil proberen voor je dier hebben we wat belangrijke informatie voor je. Let wel dat deze informatie geen vervanging is van een bezoek aan de dierenarts.

Zoals eerder aangegeven hebben dieren ook een “endocannabinoïdesysteem”. Dit systeem bestaat uit een complex netwerk van receptoren die zich in de hersenen, organen, botten, huid en op andere plaatsen in het lichaam bevinden. Dit systeem is verantwoordelijk voor vele processen in het lichaam van zowel mens als dier. Het zorgt voor een balans in de metabolische processen van het lichaam.

Net als bij ons produceren dieren ook lichaamseigen cannabinoïden die processen aansturen in ons lichaam via de receptoren in het “Endocannabinoïdensysteem”. Net als bij ons kan er bij dieren ook een tekort ontstaan van deze lichaamseigen cannabinoïden. Dit tekort kan worden aangevuld met plantaardige cannabinoïden zoals deze die aanwezig zijn in cannabis.

In veel gevallen zal een volledig plantextract met een hoog CBD en wettelijk laag THC gehalte afdoende zijn om te herstellen van vele aandoeningen. Bij het gebruik van zulke extracten kan er niet veel mis gaan al is het wel aan te raden om te beginnen met een lage dosering en deze rustig aan op te bouwen.

Wanneer er een plantextract met een hoger THC gehalte nodig is, zoals vaak het geval is bij kanker en pijn, dan is er extra voorzichtigheid geboden bij de dosering. Er moet in dit geval met een heel erg lage dosis begonnen worden die over een periode van meerdere dagen langzaam verhoogd wordt tot het punt dat het medicijn merkbaar effect begint te hebben.

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen via het contactformulier. Wij helpen u graag.

Uitgelicht

Copyright © 2018 Green Pearl B.V.