Onze producten zijn
natuurlijk
Alle producten voldoen aan
strenge kwaliteitseisen
Wij verstrekken zorgvuldig
samengestelde informatie
U kunt bij ons terecht voor
gebruiksadvies

Leeftijdscontrole

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn

Verlaten

Endocannabinoiden systeem

Endocannabinoide systeem Uitleg

"Om de werking van cannabis goed te begrijpen is het belangrijk om te weten dat er in cannabis bepaalde stoffen (Phytocannabinoïden) aanwezig zijn die heel erg veel lijken op de stoffen (Endocannabinoïden) die ons lichaam zelf aanmaakt. De lichaamseigen cannabinoïden zijn van essentieel belang in cel-communicatie. De cannabinoïden binden zich aan receptoren in ons Endocannabinoïde systeem en kunnen hierdoor bepaalde processen in ons lichaam beïnvloeden"

Endocannabinoïden worden aangemaakt door ons lichaam. Een voorbeeld van een Endocannabinoïde is “Anandamide” Phytocannabinoïden zijn de cannabinoïden die kunnen worden gewonnen uit planten. Ook deze cannabinoïden stimuleren de endocannabinoïden-receptoren in het lichaam. Ze kunnen er zelfs voor zorgen dat het aantal receptoren weer toeneemt bij een tekort hieraan, zoals we vaak zien bij bepaalde ziektes. De beruchtste cannabinoïde is THC, maar vooral cannabidiol (CBD) en cannabinol (CBN) hebben de laatste tijd de interesse van de wetenschap. De bekendste plant waaruit deze cannabinoïden gewonnen wordt, is de cannabis sativa beter bekend als de hennepplant.

Cannabinoïden-receptoren zijn aanwezig in heel het lichaam en zijn ingebed in het membraan van de cel. Men denkt dat ze in grotere getale aanwezig zijn dan elk ander systeem van receptoren in het lichaam. Onderzoekers hebben tot nu toe twee receptoren geïdentificeerd. CB1 vooral aanwezig in hersenen, centrale zenuwstelsel, organen, en klieren en CB2 vooral aanwezig in het immuunsysteem, maar de taak blijft overal hetzelfde: Homeostase – Het verzorgen van chemisch en fysiologisch evenwicht, ondanks alle veranderende invloeden van buiten af. Bijvoorbeeld bij verwondingen om zenuwcellen en immuuncellen tot rust te brengen om zo te zorgen dat de pijn en schade veroorzaakt door de blessure verminderd wordt.

Het endocannabinoïde systeem (genoemd naar de cannabisplant) is misschien wel het meest complexe en belangrijkste fysiologische systeem in het onderhouden van de gezondheid. Het wordt steeds duidelijker dat het endocannabinoïde systeem een fundamenteel boodschapper systeem is dat bijdraagt aan het verbinden van de verschillende delen en processen in ons lichaam. 


Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen via het contactformulier. Wij helpen u graag.

Uitgelicht

Copyright © 2018 Green Pearl B.V.