Onze producten zijn
natuurlijk
Alle producten voldoen aan
strenge kwaliteitseisen
Wij verstrekken zorgvuldig
samengestelde informatie
U kunt bij ons terecht voor
gebruiksadvies

Leeftijdscontrole

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn

Verlaten

Negatieve effecten Cannabis

Negatieve effecten van Cannabis op de gezondheid

"Op deze website worden de positieve effecten van cannabis op onze gezondheid benoemd, maar voor de volledigheid is het ook van belang om de negatieve effecten te benoemen" 

Cannabis was sinds de jaren 30 en tot voor kort geleden overwegend negatief in de publiciteit. Het is pas sinds de laatste jaren dat een grote groep mensen de voordelen van deze plant herontdekt. Cannabis is niet slecht maar het is, net als met veel andere stoffen, voor sommige mensen niet altijd even goed. Vaak speelt de mate en het soort van gebruik hierin een grote rol. Er zijn er vele mensen die bij zwaar en verkeerd gebruik gewoon gelukkig zijn en prima functioneren maar dit kan niet een reden zijn om het te verheerlijken. Cannabis kan ook negatieve invloeden hebben op ons leven en op onze gezondheid. Vaak is dit het geval bij het roken/ verbranden.

Fruit is gezond maar te veel kan ons lijf niet aan. Noten zijn een perfecte toevoeging aan uw dieet maar ook hier zijn sommige mensen allergisch voor. Dit geeft al aan dat we allemaal anders reageren op stoffen en dat in veel gevallen de mate en de manier van consumptie de doorslag gevende factor is.

Een ieder heeft recht op correcte en volledige informatie dus wat zijn nou de gezondheidsrisico’s van cannabis en welke negatieve reacties kan het oproepen?

Cannabis kan een lichte afhankelijkheid opleveren. Dit blijkt echter afhankelijk van de persoonlijkheid van de gebruiker. Het simpelweg stoppen met cannabis of het volgen van een gedragstherapie is voldoende om zonder noemenswaardige ontwenningsverschijnselen van de afhankelijkheid af te komen.

Maar buiten een afhankelijkheid heeft cannabis nog meer mogelijk negatieve effecten. Er wordt vaak gezegd dat cannabis slecht is voor het geheugen en dit is bij zwaar gebruik gedeeltelijk waar. Cannabis zorgt er bij zwaar gebruik voor dat het korte termijngeheugen minder goed functioneert. Door de stof een periode niet te gebruiken gaat het geheugen weer normaal functioneren zonder aantoonbare blijvende schade. Ook kan cannabis bij sommige gebruikers het risico op een psychose vergroten. Dit betekend in de praktijk dat de mensen die gevoelig zijn voor een psychose deze eerder zullen triggeren bij zwaar cannabis gebruik.

Een voor andere gebruikers negatief punt kan zijn dat je een droge mond krijgt, lusteloos gevoel ervaart, misselijk wordt, verminderde coördinatie en een sterke drang naar veel en vaak zoet eten. Toegeven aan de sterke drang naar eten kan bij het gebruik van sommige soorten cannabis lijden tot overgewicht terwijl het gebruik van andere soorten cannabis (met een andere samenstelling van werkzame stoffen) er juist voor zullen zorgen dat mensen afvallen.

Al met al is dit informatie die niet achter gehouden moet worden, maar het is ook geen reden tot paniek voor de medicinale cannabisgebruiker.

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen via het contactformulier. Wij helpen u graag.

Uitgelicht

Copyright © 2018 Green Pearl B.V.