Onze producten zijn
natuurlijk
Alle producten voldoen aan
strenge kwaliteitseisen
Wij verstrekken zorgvuldig
samengestelde informatie
U kunt bij ons terecht voor
gebruiksadvies

Leeftijdscontrole

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn

Verlaten

Positieve effecten Cannabis

Positieve effecten van Cannabis op de gezondheid

"Cannabis heeft een verzachtend, helend en ontspannend effect op lichaam en geest. Het helpt de spieren te ontspannen, nachtrust te bevorderen, werkt ontstekingsremmend, helpt een positieve mindset te hebben en bevordert hierdoor het algemene herstel en de gezondheid van het lichaam. Een ontspannen en uitgerust lijf tezamen met een gezonde geest is immers veel beter in staat om infecties en ziektes te bestrijden en zichzelf weer te herstellen. Hierdoor zal ook de medicatie van de huisarts beter aanslaan"

Buiten alle specifieke ziektes waar cannabis positieve resultaten behaalt, geeft dit op zichzelf al genoeg reden om cannabis als een serieus medicijn te zien welke vaak beter werkt en gezonder is dan vele medicijnen van de farmaceutische industrie.

Er moeten nog vele studies volgen voordat cannabis helemaal onderzocht is. Dagelijks worden er nog nieuwe toepassingen ontdekt en leren we de cannabisplant zelf beter kennen. Het verbod heeft er voor gezorgd dat dit onderzoek de afgelopen 70 jaar bijna stil heeft gelegen. De laatste jaren wordt er echter weer volop onderzoek gedaan en komen we steeds meer te weten over deze veelzijdige plant.

Cannabis bevat vele stoffen: “Cannabinoïden” THC, CBD,THC-a, THC-v, CBN en CBG zijn slechts enkele van de in totaal 120 die cannabis kan bevatten. Deze cannabinoïden hebben elk een effect op onze gezondheid maar het is vooral de combinatie van deze cannabinoïden die van cannabis zo’n goed medicijn maken.

Mensen (en veel dieren) hebben een “endocannabinoïde systeem" in hun lichaam. Dit systeem bestaat uit CB1 en CB2 receptoren en bevinden zich respectievelijk in onze hersenen en in ons immuunsysteem. De cannabinoïden afkomstig van cannabis kunnen perfect communiceren met deze receptoren. Op deze manier kan cannabis als medicijn aan ons lichaam “vertellen” wat er moet gebeuren. Cannabis kan onder andere ontsteking en pijn bestrijden, spieren laten ontspannen, slechte cellen afbreken en eetlust opwekken. Er is uit onderzoek naar voren gekomen dat vele ziektes hun oorsprong vinden in een onbalans in het endocannabinoïde systeem. Cannabis blijkt in staat om de bron van het probleem aan te pakken.

Bij medicinaal gebruik van cannabis is het een goed idee om te kiezen voor olie. Deze is goed te doseren m.b.v. een druppelpipet. Hierdoor kunnen voordelen voor de gezondheid behaald worden zonder dat er een (voor sommige mensen als negatief te ervaren) lichte high veroorzaakt wordt.

Cannabinoïden veranderen wanneer ze in aanraking komen met hitte of door het ouder worden. Bijvoorbeeld: THC-a (niet psychoactief) veranderd hierdoor in THC (wel psychoactief). Bij het roken of verdampen van cannabis krijg je dus altijd veel meer THC binnen waardoor je dus een veel sterkere high ervaart. Daarnaast wordt er slechts 10-25% van de cannabis opgenomen in het lichaam bij het inhaleren. Wiet-olie en CBD-olie worden bij het extraheren nooit warmer dan 80 graden, Hierdoor zijn alle werkzame stoffen in hun originele vorm beschikbaar en 100% opneembaar voor het lichaam.

Uitgelicht

Copyright © 2018 Green Pearl B.V.