Onze producten zijn
natuurlijk
Alle producten voldoen aan
strenge kwaliteitseisen
Wij verstrekken zorgvuldig
samengestelde informatie
U kunt bij ons terecht voor
gebruiksadvies

Leeftijdscontrole

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn

Verlaten

Terpenen

Terpenen

Cannabis onderscheidt zich door de kenmerkende geur en smaak. Deze worden veroorzaakt door de in cannabis aanwezige stoffen genaamd “Terpentenen”. Planten produceren deze organische stoffen als beschermingsmechanisme tegen herbivoren. Ook worden deze stoffen gebruikt om signalen af te geven naar andere organismes. Er zijn ongeveer 120 van deze terpentenen die potentieel in cannabis aanwezig kunnen zijn. Elke met hun eigen medicinale werking.

De hars van de cannabisplant bestaat voor ongeveer 5-10 % uit terpentenen. De plant produceert de terpentenen constant maar warmte en zonlicht zorgen voor afbraak. Hierdoor ruikt de cannabisplant bijvoorbeeld s ’morgens ook sterker dan in de middag. Om de medicinale kracht van de terpentenen zo veel mogelijk te behouden is het dus van belang om in de vroege ochtend cannabis te oogsten.
 


Terpenen beïnvloeden grotendeels hoe het effect van cannabis zal zijn. Zo kan een cannabissoort met slechts 10 % THC een veel heviger psychotroop effect teweeg brengen dan een cannabissoort met 30 % THC, afhankelijk van de aanwezigheid en de soort terpenen. Dit komt omdat bepaalde terpenen bijvoorbeeld de absorptie van THC in de bloedbaan kunnen verhogen, hun effect hebben op de ontvankelijkheid van de CB-receptoren, en in sommige gevallen zelfs binden op de CB(2)-receptoren.
 

Limonene is de meest citrus achtige terpenteen. Het is verantwoordelijk voor de kenmerkende citrus geur maar daarnaast heeft het ook medicinale effecten. Het verlaagd stress en helpt een positieve mindset te hebben. Daarnaast heeft deze stof ook een anti-bacteriële, anti-schimmel en anti-kanker werking. Ook kan het ingezet worden tegen galstenen.

Pinene is een veel voorkomende smaak/geur in cannabis is die van dennenbomen. Deze terpenteen houdt je alert maar kan ook ingezet worden als ontsmetter.

Borneol ruikt naar menthol en staat bekend om de kalmerende en stres verlagende werking. Borneol wordt veel in traditionele Chinese medicijnen gebruikt en staat ook bekend om zijn anti-insecten werking.

Myrcene. Deze aardse, muskisachtige geurende terpeen kan ook worden aangetroffen in wilde thyme, peterselie en hop. Het staat bekend om de verdovende effecten alsmede de antioxidante werking. Daarnaast gaat het kanker tegen en verminderd het ontstekingen.

Linalool heeft een verdovende werking. Daarnaast kan Linalool gebruikt worden tegen angst, misselijkheid, depressie en in de strijd tegen acne.

Delta-3-carene. Droge mond of rode ogen na het roken van cannabis? Daar zou deze stof dan zomaar eens verantwoordelijk voor kunnen zijn. Delta-3-Carene heft een zoet cederhout aroma.

Eucalyptol
is een terpenteen die zorgt voor balans en stimulatie. Het geeft een kruidige en mint geur af en staat bekend om de bloedcirculatie verhogende werking en zal daarnaast pijn verlichten.

Beta-Caryophyllene
wordt vaak beschreven als zoet, houtachtig, kruidig en naar peper geurend. Het staat bekend om de pijn verminderende werking en kan ook ontstekingen wegnemen.

Humulene
zorgt er voor dat cannabis je soms aan de geur van bier doet denken of anders om. Deze terpenteen is namelijk ook volop aanwezig in Hop, een bestandsdeel van bier.

Terpineol is een terpenteen die voor een groot deel verantwoordelijk is voor het Bank-plak syndroom. Dit door zijn hoge verdovende uitwerking op ons lichaam.
 Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen via het contactformulier. Wij helpen u graag.  

Uitgelicht

Copyright © 2018 Green Pearl B.V.