Onze producten zijn
natuurlijk
Alle producten voldoen aan
strenge kwaliteitseisen
Wij verstrekken zorgvuldig
samengestelde informatie
U kunt bij ons terecht voor
gebruiksadvies

Leeftijdscontrole

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn

Verlaten

AIDS/HIV

HIV/AIDS en Cannabisgebruik

"Met HIV/AIDS wordt een aantal aandoeningen aangeduid die door het humaan-immunodeficiëntievirus (HIV) worden veroorzaakt. Cannabis is weliswaar geen medicijn tegen aids, maar kan wel de symptomen van de ziekte verlichten. Men heeft aangetoond dat cannabis uitzonderlijk effectief is bij de behandeling van verschillende belangrijke symptomen van HIV/AIDS"
 

Eetlust bevorderend

Het versterkt de eetlust waardoor het wegteer-syndroom wordt gestopt of vertraagd. Men heeft in onderzoeken aangetoond dat cannabisgebruik de calorie-inname en consumptie van vet verhoogt, waardoor een patiënt weer kan aankomen.

Uit een onderzoek uit 2005 onder 523 hiv-positieve patiënten bleek dat 143 ondervraagden (27%) hun symptomen met cannabis onder controle hielden. Van deze groep meldde een overgrote meerderheid (97%) dat hun eetlust verbeterde.

 

Misselijkheidsremmend
Cannabis kan helpen om misselijkheid te verlichten, iets waar de meeste HIV/AIDS patiënten last van hebben. Met het vorderen van de ziekte kunnen de oorzaken van de misselijkheid steeds ingewikkelder worden. Misselijkheid kan ontstaan door problemen in het maagdarmkanaal, een hepatorenale stoornis, een aandoening van het centrale zenuwstelsel of door een behandeling van de ziekte.

Uit het eerdergenoemde patiëntonderzoek uit 2005 bleek dat 93% van de hiv-positieve cannabisgebruikers na het roken subjectieve verbetering van de misselijkheid meldden. 

 

Stemmingsverbeteraar/ Antidepressivum
Cannabis blijkt een heuse boost voor de mindset. Angst, depressie en stemmingsstoornissen komen vaak voor bij hiv/aids patiënten. Dit wordt veroorzaakt door een combinatie van negatieve fysiologische-, psychologische- en sociale druk.

Uit het patiëntonderzoek uit 2005 bleek dat bij 93% van de ondervraagden de angst na het gebruik van cannabis werd verlicht, terwijl 86% meldde dat ook hun depressie verminderde.

 

Pijnstillend
HIV/AIDS kan hevige en slopende pijn veroorzaken, die ontstaat door verschillende complexe oorzaken, waaronder gewrichts-, zenuw- en spierpijn. Een symptoom van aids kan bijvoorbeeld ook zijn dat je branderige benen krijgt. Cannabis maakt dit gevoel dragelijk. De THC in cannabis heeft namelijk het effect dat pijn naar de achtergrond verdwijnt. Het is er nog wel maar minder aanwezig zodat normaal functioneren weer mogelijk wordt.

In het eerder genoemde patiëntonderzoek ontdekte men dat cannabisgebruik bij 94% van de ondervraagden spierpijn verlichtte. 90% meldde ook verbetering bij zenuwpijn en 85% bij een brandend, tintelend en prikkend gevoel. Het feit dat cannabis aanzienlijke, subjectieve langetermijnverlichting van chronische pijn bij HIV/AIDS patiënten kan geven, is iets om te onthouden.

 

Vermindering van Perifere Neuropathie
Een speciaal en gangbaar soort pijn bij HIV/AIDS is perifere neuropathie, waarbij een of meer zenuwen van het perifere zenuwstelsel (zenuwstelsel buiten de hersenen en het ruggenmerg om) beschadigd raken en pijn, zenuwtrekken, verlamming, spierverlies en een aangetaste coördinatie veroorzaken. Men heeft aangetoond dat de symptomen van perifere neuropathie bij HIV/AIDS en andere aandoeningen, door cannabis verminderd kunnen worden.

Uit onderzoek blijkt dat bij 52% van de groep cannabisgebruikers de pijn met meer dan 30% was verminderd, terwijl dat in de controlegroep met slechts 24% was. Bovendien waren er geen ernstige bijwerkingen. De eerste joint die een cannabisgebruikende patiënt rookte, verminderde de chronische pijn met gemiddeld 72%, vergeleken met 15% in de placebogroep.

Buiten de bovengenoemde effecten van cannabis om is er uit onderzoek gebleken dat cannabis ook de werking van de aids medicatie ondersteunt.

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen via het contactformulier. Wij helpen u graag

 

Uitgelicht

Copyright © 2018 Green Pearl B.V.