Onze producten zijn
natuurlijk
Alle producten voldoen aan
strenge kwaliteitseisen
Wij verstrekken zorgvuldig
samengestelde informatie
U kunt bij ons terecht voor
gebruiksadvies

Leeftijdscontrole

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn

Verlaten

Huntington

Huntington en cannabisgebruik

"De ziekte van Huntington is een erfelijke aandoening die delen van de hersenen aantast. De eerste symptomen openbaren zich meestal tussen het 35e en 45e levensjaar. De ziekte uit zich in onwillekeurige bewegingen die langzaam verergeren, verstandelijke achteruitgang en een verscheidenheid van psychische symptomen. De ziekte leidt gemiddeld na een zestiental jaren tot de dood, meestal door bijkomende oorzaken zoals longontsteking. De jeugdvorm begint doorgaans in de tienerjaren. Deze vorm kenmerkt zich, in plaats van de onwillekeurige bewegingen, vooral door spierstijfheid"

Er is nog geen remedie bekend voor de ziekte van Huntington, medische behandeling richt zich er voornamelijk op, om het leven zo normaal/aangenaam mogelijk te maken voor een patiënt. Eén aspect van de behandeling is om angst te verminderen. Niet alleen de ziekte zelf maar vaak verschillende psychiatrische aandoeningen produceren die angstsymptomen, maar alleen al weten dat je lijdt aan een dodelijke ziekte, kan begrijpelijkerwijs al tot stress en angst leiden. Medicinale cannabis heeft reeds bewezen om angst te verminderen in tal van klinische studies.

Antidepressiva, anti-angst en anti-aanval (epileptisch) medicatie wordt vaak voorgeschreven aan iemand met de ziekte van Huntington. Elk van deze geneesmiddelen hebben een heel scala aan mogelijke negatieve bijwerkingen. Naast de mogelijkheid van overdosering hebben ze ook een hoog risico van afhankelijkheid en verslaving. Bovendien kunnen zij misselijkheid, slapeloosheid en gastro-intestinale problemen veroorzaken. Erger nog, veel van deze geneesmiddelen kunnen zelfs leiden tot of bijdragen aan de verslechtering van depressie of andere psychiatrische aandoeningen.

Medicinale cannabis, anderzijds, heeft veel van deze negatieve bijwerkingen niet, maar kan helpen om spanning en angst te verminderen en helpen met verminderen van misselijkheid, rusteloosheid en slapeloosheid. De spanning verminderende effecten van medicinale cannabis producten zijn bekend. Talrijke studies tonen aan, dat het gebruik van cannabis mogelijk gunstig is voor patiënten die last hebben van spanning of angst.

Cannabidiol of CBD, is een van de componenten in cannabis die verantwoordelijk lijkt te zijn voor veel van de gunstige effecten van wiet. Een recente studie, waarbij gekeken is naar de voordelen van medische cannabis bij patiënten die lijden aan de ziekte van Huntington, leert ons dat de deelnemers een bescheiden verbetering toonden van symptomen, die toenam naar mate zij meer cannabis consumeerden.


Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen via het contactformulier. Wij helpen u graag.

Uitgelicht

Copyright © 2018 Green Pearl B.V.