Onze producten zijn
natuurlijk
Alle producten voldoen aan
strenge kwaliteitseisen
Wij verstrekken zorgvuldig
samengestelde informatie
U kunt bij ons terecht voor
gebruiksadvies

Leeftijdscontrole

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn

Verlaten

Migraine

Migraine en Cannabisgebruik

In het geval van migraine (en andere aandoeningen) biedt de beschikbare medicatie geen verlichting bij 25% van de gebruikers. Daarnaast zijn de bijwerkingen veelal schadelijk. Cannabis kan voor deze groep uitkomst bieden, al is het geen garantie dat het bij iedereen zal werken. Het is bewezen veilig in gebruik te zijn voor lichaam en geest en daarnaast is het een natuurlijk en non-toxisch product. Het is dus aan te bevelen om cannabis te proberen, baat het niet dan schaadt het niet.

THC, een van de werkende cannabinoïde in cannabis, heeft invloed op de serotonine afgifte, de stof die ook in verband staat met migraine. Daarnaast gaat THC de misselijkheid tegen die vaak gepaard gaat met migraine. Regelmatig gebruik verlaagt stress. Hierdoor zal migraine minder vaak voorkomen. Tot 1930 was cannabis HET medicijn tegen migraine.

CBD-olie is een goed middel, maar in sommige gevallen werkt Wiet-olie met THC het beste tegen migraine. Het roken of dampen kan in sommige gevallen wenselijk zijn i.v.m. de snellere en sterkere inwerking.

Een recente beoordeling in de medische literatuur, (door: Hoofdpijn Centrum, Cleveland Clinic Neurological Institute in Cleveland, Ohio) heeft uitgewezen dat cannabis een potentieel heeft van therapeutische effecten voor de behandeling van hoofdpijn aandoeningen, waaronder migraine.

Sommige Britse artsen hebben hoofdpijn en migraine behandeld met cannabis sinds 1840 maar het bijna wereldwijd verbod in de 20e eeuw zorgde er tot voor kort voor dat de medische cannabis onderzoeken niet langer uitgevoerd werden. Sommige bewijzen bestaan voor de behandeling van hoofdpijn aandoeningen met cannabis, maar tegenwoordig zijn de normen voor geneesmiddelen op recept gestegen en zijn er onderzoekers nodig om de werkzaamheid van een geneesmiddel te bewijzen voordat patiënten het legaal kunnen nemen.

Hopelijk zal deze recente publicatie een vonk veroorzaken voor nieuw onderzoek naar cannabis als hoofdpijn behandeling, zodat artsen kunnen beginnen met het voorschrijven aan mensen die lijden aan pijnlijke migraine en clusterhoofdpijn. Ze verdienen een behandeling die niet alleen functioneel is, maar ook geen schadelijke bijwerkingen hebben.

“Uit een beoordeling van 38 gepubliceerde studies over de evaluatie van cannabinoïden in pijnbestrijding, bleek dat 71 procent concludeerde dat cannabinoïden empirisch aantoonbaar en statistisch significante pijnstillende effecten hadden, terwijl bij 29 procent niet,”

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen via het contactformulier. Wij helpen u graag.

Uitgelicht

Copyright © 2018 Green Pearl B.V.