Onze producten zijn
natuurlijk
Alle producten voldoen aan
strenge kwaliteitseisen
Wij verstrekken zorgvuldig
samengestelde informatie
U kunt bij ons terecht voor
gebruiksadvies

Leeftijdscontrole

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn

Verlaten

Parkinson

Parkinson en Cannabis

De ziekte van Parkinson is een progressieve disfunctie van het centrale zenuwstelsel die er voor zorgt dat je gaat beven/trillen, langzamer bewegen en het veroorzaakt stramheid van de spieren en slaapproblemen. Er is tot op heden nog geen genezing van de ziekte mogelijk. Behandeling en de daarbij behorende medicatie is nu vooral gericht op de bestrijding van de symptomen. Cannabis is een natuurlijk, gezond en goed werkend alternatief voor de bestrijding van deze symptomen.

In Nederland lijden ongeveer 50.000 mensen aan deze ziekte en dat aantal zal in verband met de vergrijzing alleen maar stijgen. De kans dat iemand van 70 jaar of ouder erdoor getroffen wordt bedraagt 1 op 50.

Er zijn op het internet talloze succesverhalen en video’s te vinden die laten zien dat cannabis een goed middel is bij de bestrijding van de symptomen. Ook zijn er inmiddels meerdere onderzoeken gedaan naar dit alternatieve medicijn. Uit Israëlisch onderzoek is naar voren gekomen dat cannabis in staat is om de voornaamste symptomen van de ziekte van Parkinson te onderdrukken. Bovendien is er ook een positief effect op pijnbestrijding en een verbeterde slaapfunctie! Het ging in dit onderzoek om het inhaleren van de gedroogde bloemtoppen.

Mensen met de ziekte van Parkinson die dichtbij ons staan hebben ons laten zien dat een olie uit cannabis met een hoog THC of juist een hoog CBD gehalte minstens zo effectief is. Het voordeel van een olie is dat deze goed te doseren is zodat er geen high gevoel ontstaat. Daarnaast vindt er geen verbranding plaats. Hetgeen gezonder is maar er ook voor zorgt dat alle stoffen opneembaar zijn voor het lichaam.

Een samenvatting van het onderzoek ‘Cannabis (Medical Marijuana) Treatment for Motor and Non–Motor Symptoms of Parkinson Disease: An Open-Label Observational Study’, vind je HIER


Uitgelicht

Copyright © 2018 Green Pearl B.V.