Onze producten zijn
natuurlijk
Alle producten voldoen aan
strenge kwaliteitseisen
Wij verstrekken zorgvuldig
samengestelde informatie
U kunt bij ons terecht voor
gebruiksadvies

Leeftijdscontrole

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn

Verlaten

Slaapproblemen

Slaapproblemen

"Cannabis kan een groot effect op de slaap hebben. Hierdoor kiezen veel mensen, die lijden aan slapeloosheid of het gewoon moeilijk vinden om in slaap te vallen, er voor om vóór het naar bed gaan cannabis te gebruiken. Cannabis zorgt bij deze groep voor meer slaperigheid, maar ook voor het sneller in slaap te vallen, tijdens de nacht minder vaak wakker worden en over het algemeen beter te slapen. Dit is interessant voor mensen die aan slapeloosheid lijden en op zoek zijn naar een natuurlijk alternatief voor slaapmiddelen"

Veel mensen zweren bij het gebruik van cannabis om in slaap te vallen. Onderzoek laat ons zien dat er sowieso een positief effect is op de slaap.

Over het algemeen zijn de Indica’s beter om te gebruiken tegen slaapproblemen. Indica heeft een verdovend en relaxend effect op het lichaam. Daarnaast bevatten Indica’s over het algemeen meer CBD. CBD zorgt er bij hogere dosering voor dat in slaap vallen bespoedigd wordt. (CBD-Olie kunt u hier verkrijgen) Sativa’s daar in tegen zijn meestal energieker en cognitiever.

Het beste kan gekozen worden voor een indica die al wat ouder is. In oudere wiet zit namelijk meer CBN. CBN is de cannabinoïde die een slaperig gevoel opwekt.

CBN is een afbraakproduct van THC en onstaat door “tijd”. THC kan er bij hoge dosering juist voor zorgen dat het moeilijker wordt om de slaap te vatten. Met deze wetenschap is het dus een kwestie van “tijd” voordat er van cannabis een goed hulpmiddel gemaakt kan worden om te kunnen gebruiken bij slaapproblemen. Het op de juiste manier (b.v. wekpot) opslaan van cannabis en ongeveer een half jaar laten staan zal over het algemeen volstaan. Het is uiteraard wel aan te raden om het product op cannabinoïden te (laten) testen om zekerheid te hebben.

Slaapcyclus
Men heeft ontdekt dat cannabis niet alleen maar invloed heeft op hoe makkelijk we in slaap vallen en hoe lang we in slaap blijven, maar ook op de slaapcyclus zelf. Cannabis verhoogt significant de diepe derde slaapfase en vermindert de duur van de REM-slaap die we ervaren. De derde slaapfase zou de belangrijkste fase zijn voor degenen die lijden aan een slaapstoornis. REM-slaap is de lichte slaap tijdens welke we dromen. Als gevolg van een verminderde REM-slaap ervaren mensen, die cannabis gebruiken als slaapmiddel, vaker een droomloze slaap.

Een kortere periode van REM-slaap is in verband gebracht met een verbeterd geheugen en een vermindering van symptomen van depressie. Het is echter de moeite waard om te vermelden dat er in feite niet veel bekend is over de REM-slaap en wat deze slaap teweegbrengt. Daarom is altijd voorzichtigheid geboden, want door de duur van de REM-slaap te verkorten, kom je voor wat betreft wetenschappelijk onderzoek op onbekend terrein.

Hoe te consumeren
Hoewel de populairste manier om cannabis te nemen het roken is, zouden degenen die willen profiteren van de medicinale effecten moeten overwegen om het te eten of een olie/tinctuur te gebruiken. Bij het roken van cannabis gaan namelijk 70-80% van de werkzame stoffen verloren door verbranding.

Als je cannabis eet, zet je lever de cannabinoïden om in een krachtigere en langdurigere vorm (THC-v). Als gevolg hiervan zijn de slaperige effecten sterker en duren ze de hele nacht. Hiermee verbeter je de kans op een ononderbroken slaap. Het nadeel van het eten van gebakken cannabisproducten is, dat deze producten bereid moet worden. En om oraal actief te worden moet cannabis door een verhittingsproces gaan, en dan kan het ook nog eens 45 minuten duren voordat de werking intreedt.

Een andere goede (in onze ogen de beste) manier om cannabis te nemen is middels een tinctuur of een olie. Dat is zowel makkelijk in te nemen als makkelijk te maken/verkrijgen. Het voordeel van een olie of tinctuur is dat het maanden lang zijn kracht behoudt en volledig voor ons lichaam opneembaar is. Daarnaast is het erg makkelijk om met druppels de juiste dosis af te meten. 

Uitgelicht

Copyright © 2018 Green Pearl B.V.